Enzymen
Wat zijn dit voor stoffen?
Enzymen zijn reinigingsmiddelen van biologische oorsprong die specifiek inwerken op bepaalde soorten vlekken. Er zijn verschillende soorten enzymen en elke soort is weer geschikt voor het verwijderen van een bepaald type vlek en vuil (vet, zetmeel, eiwit...) De enzymen in Persil producten werken meerdere malen per wascyclus om alle vuildeeltjes volledig te verwijderen.
Meer over de enzymen in Persil
De enzymen die in Persil-producten worden gebruikt zijn voornamelijk proteasen, amylasen en cellulasen:
Proteasen
Verwijderen vlekken op basis van eiwitten, bijvoorbeeld ei, bloed en melk
Amylasen
Verwijderen vlekken op basis van suiker en zetmeel, bijvoorbeeld door pasta, aardappels, rijst en ontbijtgranen
Cellulasen
Maken het textiel glad, onderhouden de kleuren, houden witte was wit en voorkomen pil vorming
Waarom en hoe gebruiken we ze?
Persil ontwikkelt continu geavanceerde enzymen die tegemoet komen aan de veranderlijke gewoonten binnen de maatschappij en zelfs de nieuwste soorten vlekken effectief verwijderen. Daarnaast helpen enzymen die bij lage temperatuur actief zijn vlekken al bij wastemperaturen van 20 of 30 °C te verwijderen.
Waar komen ze vandaan?
Enzymen hebben een natuurlijke oorsprong, zo komen ze bijvoorbeeld uit de bodem. Zo draagt het gebruik van enzymen dus bij aan een schonere was en een schonere wereld. Om in Persil producten hun volledige werking te kunnen ontplooien, worden ze geïsoleerd en gefermenteerd.